סדקים?! – לנו יש את הכלים לעזור לכם
חמישה סוגי סדקים נפוצים:
סדקי שערה – אלו סדקים קלים הקיימים רק על שכבת הטיח ואינם חודרים לעובי הקיר. בדרך כלל סדקי שעורה נגרמים מביצוע לקוי של שלב הטיח. אם לא תטפלו בסדקי שעורה, הם עלולים להתפתח ולאפשר מעבר רטיבות מעבר לשכבת הטיח.
סדקים נימיים – אלו סדקים החוצים את כל עובי הקיר. הם מופיעים בין הבלוקים, בבלוקים עצמם או גם ביציקות הבטון.
סדקים עובדים – סדקים עובדים מופיעים בין חיבורי הבלוקים לקירות ובחיבורים בין יציקות לבין אלמנטים שונים במבנה. במקרים נדירים יימצאו סדקים עובדים בבלוקים עצמם או ביציקות הבטון. סדקים עובדים אלו סדקים עבים היכולים להגיע לרוחב של מספר מילימטרים.
סדקים בתוספות הבניין – אלו סדקים המופיעים בין תוספות בנייה לבין קירות הבניין המקורי.
סדקים המופיעים באופן פתאומי לאחר תקופת מגורים ממושכת. סדקים אלו עלולים להיות מסוכנים ולפגוע ביציבות המבנה. בכל מקרה שבו מופיעים סדקים במבנים ישנים יש לפנות אל מהנדס מומחה כדי לבדוק את הסיבה ולתקן את הליקויים.
כל הסיבות להופעת סדקים:
- סדקי שעורה בדירות מגורים נוצרים בדרך כלל מביצוע לקוי של מריחת טיח וציפוי על הקירות.
- סדקים עבים נוצרים כתוצאה מליקויי בנייה ומשימוש בחומרים לא מתאימים מבחינת החוזק והגמישות.
- איכות הבלוק היא גם אחת הסיבות להופעת סדקים. בלוקים באיכות ירודה נוטים להתכווץ ולהתרחב כתוצאה משינויים של רטיבות ולחות, משינויי טמפרטורה ועוד. כתוצאה מההתכווצות נגרמת התנתקות של השכבות המרכיבות את הקיר ונוצרים סדקים.
- חיבור בין חומרים בעלי מקדם התפשטות והתרחבות שונה. למשל חיבור של בלוק איטונג המיוצר מתערובת של סיד, חול ואבקת אלומיניום לבין שלד הבניין הנבנה בעזרת בטון וברזל. מקדם ההתפשטות של שני סוגי החומרים שונה, ולכן עלולים להיווצר סדקים כעבור תקופה קצרה. גם חיבור בין מחיצות גבס לקירות בטון הם מקום מועד להיווצרות סדקים
- תנועות קרקע, שקיעת יסודות, רשלנות של בעלי המקצוע ועוד הם בין הגורמים הנפוצים להיווצרות סדקים בקירות, בתקרה ועוד.
- סדקים המופיעים במבנה לאחר שנות מגורים רבות נגרמים כתוצאה מחפירה עמוקה סמוך למבנה הגורמת להתערערות היסודות או מקריסת מערכת ביוב סמוך למבנה.
על הנזקים הנגרמים מסדקים:
- רטיבות – סדקים בקירות, בתקרה ובמקומות נוספים אשר אינם מטופלים באופן מקצועי עלולים לאפשר חדירת מים לקירות, לגרום לרטיבות, להופעת עובש ופטריות, לפגוע בתשתיות הבניין ולפגוע במראה האסתטי של המבנה.
- הפסדים כלכליים – סדקים בקירות עלולים לגרום לירידת ערך המבנה ולגרום הפסדים כספיים לבעלי הנכס. בשנים האחרונות נוטים השמאים להעריך דירות בעלות ליקויי בנייה כמו למשל סדקים בקירות במחיר נמוך יותר.
- סכנת יציבות – יש סוגי סדקים העלולים לסכן את יציבות המבנה ולגרום לסכנת חיים אם חלילה ותמוטט המבנה או חלק ממנו. בכל מקרה של סדקים עבים יש לפנות לבעלי המקצוע כדי למנוע הידרדרות. מודי אדלר הוא מהנדס מומחה בעל ניסיון רב, הוא ידע איך לתקן כל סדק ואיך למנוע נזקים למבנה.
- פגיעה באיכות החיים – סדקים גורמים לפגיעה באיכות החיים של הדיירים ובתפקוד המבנה. כמו בידוד לא תקין, איטום לקוי במיוחד בחיבורים שבין החלונות והדלתות לקירות.
- נזקים אסתטיים – סדקים בקירות יוצרים מראה בלתי אסתטי ולא נעים.
איך לאטום ולתקן בהצלחה סדקים במבנה:
- לפני שאוטמים סדקים יש לאבחן את סוגי הסדקים. סוג התיקון נקבע לפי סוג הסדק רוחבו ועוביו. בכל מקרה שבו רוצים לאטום סדקים חשוב להתייעץ עם מהנדס מומחה בתחום. מודי אדלר, מהנדס מומחה ובעל ניסיון, ישמח לרתום לעזרתכם את ניסיונו רב השנים.
- סדקי שערה אוטמים באמצעות ציפוי כל השטח של הקיר בציפוי גמיש. בדרך כלל מצפים את כל שטח הקיר בצבע גמיש.
- סדקי נימים דקים נאטמים באמצעות מרק אקרילי גמיש. האיטום נעשה באמצעות שפכטל או מריחה.
- איטום לפני שכבת הטיח – כדי להפחית את השפעת התזוזה על שכבת הטיח מתקנים את הסדקים באמצעות חבישה צימנטית גל גבי האזור הסדוק. חבישה צימנטית זוהי רצועת רשת המוטבעת בתערובת צימנטית המועשרת בדבק לטקס.
- סדקים עובדים הם סדקים שכנראה ימשיכו לנוע גם בעתיד ואין דרך למנוע זאת. הסדקים נאטמים באמצעות חומרים גמישים המסוגלים לנוע גם הסדקים, אך למנוע חדירת רטיבות. את התיקון אפשר להסתיר באמצעות לוחות גבס או כיסויי פח ואמצעים דומים נוספים.
- לעתים כאשר הסדקים עבים ועמוקים יידרשו אמצעים פולשניים כדי לתקן אותם. לפני התיקון יש לנקות היטב את הסדק לעומקו ואחר כך להחדיר לתוכו חומר איטום גמיש. בסיום הפעולה רצוי לצפות את כל הקיר בחומר מילוי גמיש.
איך למנוע סדקים בקירות?
- עבודה מקצועית ותשומת לב מרבית של הקבלן עשויה למנוע אצת מרבית הבעיות שנוצרות כתוצאה מסדקים בקירות.
- בזמן הבנייה יש להעדיף שיטת בנייה הנקראת קירות משולבים על פני בנייה בשיטת השלד. בשיטת קירות משולבים בונים את קירות הבלוקים לפני הקמת העמודים ולפני יציקת התקרה. בשיטה זו יציקת העמודים משולבת בקירות ותחומה גם בבלוקים. בשיטה הקירות המשולבים מתקבלים חיבורים מותאמים ומושלמים בין הבלוקים לבין הבטון המרכיב את העמודים
- שימוש בבלוקים איכותיים וחזקים. ככל שהבלוק חזק יותר, כך פוחתים הסיכויים לסדקים בעתיד.
- יש לדאוג כי יום לפני הבנייה הבלוקים יהיו יבשים.
- יש להתאים את חומרי המליטה והטיט לסוג הבלוקים.
יש לכם סדקים בקירות? תנו לאנשי המקצוע לעזור לכם:
- מודי אדלר הוא מהנדס בנייה המומחה באיתור ותיקון ליקויי בנייה.
- יש לכם סדקים במבנה? תנו לנו לעזור לכם. אנו נאבחן כל סדק ונדע איך לטפל בו במקצועיות.
- אנו מטפלים בכל סוגי הסדקים, בסדקים בקירות חיצוניים, בסדקים מעל הקירות, בסדקים בתקרות, בין הקירות לתקרה ועוד.
צרו קשר, שיחת ייעוץ חינם!